Fibern på G

tangentbord och musI ett nyhetsbrev från Forshaga Fiber skriver de att allt fler har insett att det finns ett värde i att ansluta sig till fibernätet.
Den gamla kopparkabeln har inte samma livslängd som fibern. Den kan inte heller bära tillräckligt mycket information när både tv, telefon och internet ska gå i samma kabel. Det får helt enkelt inte plats.

Forshaga Fiber har en sida på Facebook och de skriver att det är många som använder den för att ställa frågor och för att få information om driftstörningar med mera.

Många får mejl med information också och en gång i månaden går information ut i ForshagaDejebladet.

Före jul skickade Forshaga Fiber ut en intresseanmälan för fibernät i hela kommunen och via den kom över 300 anmälningar in.
– Det är en ökning med 50 procent, skriver de vidare i nyhetsbrevet.

Under hösten anslöts Grossbolstorpsområdet, Tjärnhedens bostadsrättsområde samt fler gator i Dyvelsten plus Hantverksgatan i centrala Forshaga.

På Åsen i Skived har Rönnliden, Granliden och Eklidan anslutits och även förskolan Maskrosen. Nu hoppas Forshaga Fiber på att fler ska teckna avtal på Aspliden och Bokliden så att även dessa gator på Åsen blir anslutna.

I centrala Forshaga har Armégatan, Södra Lundgatan och Södra Parkgatan också fått fiber sedan kommunen beslutat att en förskola på Armégatan skulle anslutas.  Även i Östra Dejefors har Uttervägen anslutits till fibernätet efter att kommunen beslutat att förskolan där skulle anslutas.

I år, 2015 kommer Forshaga Fiber att fokusera på att Stackbråtarna, Östra Dejefors och Skivedtorp kommer att ansluta sig. Det finns en lånelösning som bolaget har tagit fram till den som tycker att anslutningsavgiften är för stor.

Källa: Nyhetsbrev från Forshaga Fiber

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se