Utbildning om flyktingsituationen

benny_pedersen
Kommunalrådet Benny Pedersén (s) var en av kommunens politiker som deltog under utbildningsförmiddagen.

Tisdagen den 3 november var politiker och anställda i Forshaga kommun på en utbildningsförmiddag med syfte att lära sig mer om kommunens roll och funktion när det gäller flyktingsituationen.
– Vi vill helt enkelt bli lite klokare i denna komplexa uppgift, säger kommunalrådet Benny Pedersén.

– Vi fick bland annat en utbildning i begreppen och vi fick lära oss mer om processerna. Vilka som ansvarar för vad och hur olika scenarion kan te sig. Ett bra förslag som jag tar med mig från det här tillfället är att allmänheten skall få likvärdig information. Vi skall bjuda in civilsamhället, organisationer, samfund, föreningar som alla kan verka för god integration. Det kommer bjudas in till informationsmöten på ett eller två ställen i kommunen och det blir förhoppningsvis i november.

Politiker och ett 50-tal anställda i kommunen deltog.
– Efter utbildningen träffade vi, Kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, Röda Korset och Svenska kyrkan. De två sistnämnda är två stora organisationer. Röda Korset har mycket resurser och goda kontakter med bildningsförbunden. Svenska kyrkan har lokaler, personal och stor kunskap på området. De medverkar till kontaktyta gentemot religiösa samfund. Kyrkan och Röda Korset är två starka motorer och de kommer att ingå i en styrgrupp som tillsammans med kommunen arbetar fram och bjuder in ytterligare deltagare.

Under styrgruppen kommer det att bli ytterligare en grupp. Den får en bredare sammansättning där fler organisationer och deltagare kommer att ingå. Meningen är att denna grupp skall vara med där “verkstaden” finns, där själva arbetet skall ske. Det blev en bra dag.
– Den här dagen bjöd på många kloka inspel och bra inriktning på mötet, det blev en jäkla bra förmiddag helt enkelt, tyckte Benny Pedersén.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.