YH-utbildning Fiske- och Jaktguide beviljad

Forshagaakademins YH-utbildning Fiske- och Jaktguide beviljad! Foto: Forshagaakademin
Forshagaakademins YH-utbildning Fiske- och Jaktguide beviljad! Foto: Forshagaakademin

Pressmeddelande från Forshagaakademin:
Glädjande besked: ForshagaAkademins YH-utbildning Fiske- och Jaktguide beviljad!

Idag kom det mycket efterlängtade beskedet att ForshagaAkademin återigen får starta yrkeshögskoleutbildningen Fiske- och Jaktguide.
Beskedet är ett tydligt kvitto på att utbildningen behövs och att sportfiske och jakt är prioriterade framtidsbranscher.

– Vi är väldigt glad och nöjda över beskedet om Fiske- och Jaktguide. Branscherna efterfrågar välutbildade personer och utbildningen fyller en viktig funktion, säger ForshagaAkademins skolchef Per Johansson.

Sportfiske- och jaktbranscherna fortsätter att expandera och det behövs än fler kunniga medarbetare.
Både Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten har de senaste åren bekräftat att det finns en stor utvecklingspotential för besöksnäringen kopplat till fiske och jakt.

Yh-myndigheten har fått in 1421 ansökningar om statsbidrag för att bedriva yrkeshögskoleutbildning med start hösten 2016 (eller våren 2017), av dessa har 446 utbildningar beviljats.

– För mig så har ForshagaAkademin en självklar plats som utbildningscentrum inom jakt- och fiskebranschen, säger Olle Lidesjö, försäljningschef på Abu Garcia.

Information om utbildningen:
Utbildningen är tvåårig och erbjuder två olika yrkesutgångar, en mot sportfiske och en mot jakt. Studenterna läser en del kurser tillsammans t ex företagande, guidning och säkerhet, men väljer sedan om de vill gå sportfiske- eller jaktinriktning.

Till Forshagaakademins hemsida >>


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.