Roger – en lokal kändis

Roger Häggstad bingolotter
Roger Häggstad
Roger Häggstad har varit ordförande i Forshaga IFs fotbollssektion i snart tio år.

Roger Häggstad är något av en kändis i Forshaga kommun, och särskilt i fotbollskretsar kanske. Snart har han varit ordförande i Forshaga IFs fotbollssektion i tio år, han fick den stolen 2007, det året som föreningen fyllde 100 år.
– Ja det var jubileumsåret. Vi hade ingen kandidat till ordförandeposten och då fick jag frågan om jag kunde ta den posten det året, hm vilket år är det nu? Jaha, ja det är tio år snart.

Själv började Roger spela fotboll som liten knatte när han bodde i Råtorp i Karlstad.
– När KBK skulle bilda lag fick jag frågan om jag inte kunde spela med dem. Det gjorde jag i några år men tränarna i KBK sa att jag växte för sakta. Många i fotbollskretsar känner igen detta fenomen. Jag kom bara längre och längre från det övriga laget. När jag var 16, 1976, startade jag och några polare upp ett nytt lag som fick namnet Råtorps IK. Det laget var jag trogen till 1989 när vi flyttade till Forshaga. När jag spelade med Råtorps IK spelade jag som högst i division 5. Jag avrundade min fotbollskarriär först i Deje IK och sedan i Olsäter och sist i Forshaga IFs B-lag, säger han.

Roger Häggstad spelade bandy under flera år.
Roger Häggstad närmast i bild under sin aktiva karriär som bandyspelare. – Bilden är från en match i Allsvenskan. IF Göta hemma mot Örebro SK. Jag fick göra två mål i den matchen och jag tror vi vann med 5-3, säger Roger.

En period spelade Roger bandy, en sport som passade honom bra och han blev riktigt duktig.
– Fotbollen har alltid varit min grej. Den sporten har alltid varit nummer ett ändå. Men under hela min bandykarriär ville alla ledare att jag enbart skulle spela bandy och ge upp fotbollen. Men även om fotbollen är min sport så har bandyn givetvis en plats hos mig den också. Ishockey är också en sport som jag gillar. Men jag blev petad från Färjestad BK när jag var 14. Det var mycket tungt. Men då fanns ju bandyn och den tog över! Jag vill rikta ett tack till Boltics u-sektion för detta! Fotboll, bandy och ishockey, men det har blivit lite innebandy också förståss. Särskilt efter att jag bosatte mig i Forshaga, säger han.
Trots att Roger egentligen har varit bättre när han spelade bandy, där nådde han längre upp i divisionerna, så är det ändå fotbollen som är sporten som ligger honom närmast kring hjärtat.

Sina rötter har Roger i Råtorp där han växte upp och i Mosserud i Övre Ullerud där han har släkt. I hans egen familj har han och frun Gunilla fullt upp med att åka runt och titta på matcher.
– Sönerna Robin och Niclas spelar bara Innebandy nu och dottern Karoline spelar fotboll för Munkfors och innebandy för Hagfors, säger han.

Roger Häggstad spelar fotboll
– Det här är en bild från när Råtorps IK slår Takene med 12-0. Det året vann RIK Div 6. Jag gjorde tre mål den matchen tror jag, säger Roger.

För några veckor sedan kom beskedet att Allmänna Arvsfonden beviljat ett bidrag till föreningarna i Forshaga för att de ska kunna anlägga en konstgräsplan på Ängevi. Det är något som fotbollssektionen har önskat sig och arbetat för väldigt länge. Hur det går med projektet nu beror på hur föreningarna lyckas samla in resten av den summa som behövs för att bygget ska bli av. En konstgräsplan skulle göra träningssäsongen längre för fotbollsspelarna i Forshaga kommun. Det är något som Roger tycker vore en stor fördel.
– Jag tror fotbollen kan bli nästan hur bra som helst här i Forshaga om vi kan träna mer och slippa ge oss när ishockeyn och innebandyn börjar sin säsong. Vi har så otroligt många talanger i vår kommun som skulle bli ännu bättre med tillgång till mer träning. Nu hoppas vi på konstgräset här på Ängevi. Det kommer att bli jättebra för alla fotbollstokiga ungdomar i kommunen!

Om du fick önska dig precis vad som helst när det gäller FIFs framtid, vad skulle du önska dig då?
– Jag önskar mig att FIF är en välmående idrottsförening som kan ta sikte på att utvecklas i 110 år till!

Artikeln har tidigare publicerats i Värmlandsbygden.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.