Nobelmiddag för de gamla

Det har blivit lite av en tradition nu. Att det serveras Nobelmiddag på Lintjärn. Kerstin Blomgren arbetar som kock i Forshaga Kommun och hon brukar vara med och komponera och servera. 
– Alla rätter är tagna från den riktiga nobelmenyn, men från olika årtal. Vi har gjort vår egen tolkning av menyn, säger hon. 

Förrätten bestod av gravad lax med grön ärtcremé och gurksallad.

Varmrätten bestod av kalvfilé, potatisterrin, rödvinssky, sellericremé och stekt skogssvamp.

Desserten bestod av en kaffe- och mandelbotten med vaniljbavaroise, hallonsås, rostad vit choklad och en likörtryffel.

Bilder: Kerstin Blomgren

För dig som vill veta vad nobelgästerna har ätit varje år sedan den första banketten hölls 1901, så finns det en lista här >>


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.