Värmlandsbygdens sista nummer

Värmlandsbygden 1948 - 2022

Idag, den 9 september kom det sista numret ut. Värmlandsbygden läggs ner och Värmland och Sverige får en papperstidning mindre. Pandemi och inflation sätter sina spår. Första numret av denna tidning kom den 5 mars 1948 så det är en tidning med anor som går i graven. 

Läs här vad redaktören skriver om du vill veta mer om orsaken till beslutet att lägga ner tidningen.

Ansvarig utgivare för ForshagaDejeNytt.se, ( det vill säga jag, Cicci Wik), har haft frilansuppdrag för Värmlandsbygden sedan 2010 och har även varit anställd av redaktionen av och till fram till 2021. Under den här tiden har det blivit många, många reportage från vår del av världen och de allra flesta av dem har publicerats här, på forshagadejenytt.se

– Det är jättetråkigt att Värmlandsbygden försvinner. Reportage från Forshaga med fokus på eldsjälar och positiva nyheter behövs. Jag ska fortsätta med det så ofta tid och tillfälle ges så klart och publicera här i forshagadejenytt.se i fortsättningen. Att läsa en papperstidning ger förstås en annan känsla, men nätet går att läsa över hela världen. Det finns för- och nackdelar med allt, kommenterar jag, Cicci Wik.

Några kommentarer till den trista nyheten om att Värmlandsbygden läggs ner, hämtade från Facebook:

– Så sorgligt. Tidningen som pappa gick omkring och tecknade prenumerationer på hos grannarna i östra Nyed och som jag själv arbetade på några år på 1980-talet. Det är alltid en sorg när tidningar dör.

– En annorlunda tidning som lyfter det som kan leda vidare. Och som upptäckt att Värmland är mer än Karlstad.

– Suck, vad tungt – och blir tomt.

– Väldigt ledsamt! Jag kommer att sakna tidningen mycket.

– Tack för en fin tidning!

– Så tråkigt! För mig såsom icke värmlänning men med värmländska rötter blev Värmlands bygden en ny och trevlig bekantskap denna sommar. Trist att den blev så kort.

 

Några bilder från tidningens Forshaga-sida:


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se