Näringslivsgala och digital dag

Fredagen den 14 oktober var det åter igen dags för en näringslivsdag i Forshaga. Starten gick i Folkets Hus där föreläsare avlöste varandra på temat digitalisering.

– Vår förhoppning är att de företagare som deltog under dagen gick från Folkets Hus med mer kunskap och idéer om digital marknadsföring, hur man kan göra bättre och effektivare affärer genom olika typer av digitalisering, säger Linda-Marie Fors som är näringslivssamordnare.

Hela dagen fick klart godkänt. Flera av de företagare som deltog tyckte det var mycket intressant.

Kvällen avslutades på Kulturhuset i Deje där det blev Näringslivsgala. Röda mattan var utrullad vid entrén, kandelabrar stod på borden och salen hade fått en vacker ljussättning klart värdig de fina salongerna i storstan.

Sten Myreback som är ordförande i Företagarna Forshaga hälsade alla välkomna. Han passade även på att säga några väl valda ord om Carl-Eric Johansson som nyligen gick bort. Carl-Eric var ordförande i Svensk Handel och verksam som cykel- och sporthandlare i Forshaga kommun sedan många år. Stens ord var både fulla av respekt och med värme.

Carl-Eric var en välkänd person och många av företagarna i Forshaga hade en relation till honom.
Sten avslutade med att be gästerna ta plats vid de båda långborden.

När alla hade hittat sina platser var det dags för kvällens konferencier, Joakim Ekstam, att ta över. Joakim är företagare i nöjesbranschen, bland annat uppträder han som trollkonstnär och han blandar gärna sina trollkonster med humor.

Ett av inslagen under Näringslivsgalan var utdelning av utmärkelsen ”Årets Företagare” och årets pristagare blev Kongens Åkeri i Forshaga. Det är bröderna Dan och Hans Sjöstedt som driver åkeriet. De har nio lastbilar och 13 anställda.

Joakim Ekstam hade tidigare under veckan medverkat i en liten reportagefilm där han ställde frågor till bröderna. Efter filmvisningen blev det applåder innan bröderna fick äntra scenen.
– Visst finns det en rolig historia bakom namnet, att ni heter Kongens Åkeri, frågade Sten Myreback.

Hans tog ordet och berättade att namnet egentligen kommer från deras far.
– Han fick det namnet på 60-talet. Brorsan och vår farfar var potatishandlare. Farsan var åkare. Farfar köpte potatis från när och fjärran. Farsan körde asfalt på dagarna och potatis till farfar på nätterna. I vissa lägen vart det lite bråttom. En gång åkte han hem till farfar och tippade potatisen i potatiskällaren.
Åkte till asfaltverket och lastade asfalt. Sedan körde han till Furtan i Arvika. Tippade ur asfaltslasset och bakom asfalten kom det ut bakad potatis. En man som hette Sigurd Skoglund som körde asfaltsläggare ropade till farsan, du Stig-Arne, vad är det för potäter? De e King-Edward ska farsan. Jaha du, nu ska jag kalla dig för Potätekongen, sa Sigurd. På den vägen är det. Sedan blev det bara Kongen och nu heter företaget Kongens Åkeri, sa Hans.
//forshagadejenytt.cvea.net/#!album-173

Bilderna ovan i webbalbumet >>

Bilder från Näringslivdagen och galan 2015 >>

Artikeln har publicerats i sin helhet i Värmlandsbygdens papperstidning.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.