Lördagen 30 september gick Grillkampen 2017 av stapeln under Dejekalaset. Fem grabbar deltog i kampen om ett stekbord, och det var en jämn kamp kan jag lova!
De deltagande fick ta med sig egen grill, kol, tändstickor, tillbehör till huvudråvaran, som i år var värmländsk entrecote som Värmlands skafferi sponsrade med, och allt annat de behövde för att laga till en god grillrätt.
De hade 1.5 timme på sej att förbereda o tillaga rätten. Intressant och inspirerande att få gå omkring bland de tävlande o prata lite, ställa frågor, smaka o kolla läget under tiden.
Kul att alla fem hade olika tillbehör o sätt att presentera sin rätt! Vi var tre jurymedlemmar som fick äran att utse dom tre finalisterna och det var en svår uppgift, för alla bjöd på fantastisk mat.
Tillslut enades vi om tre finalister som fick varsin påse med hemliga ingredienser som dom skulle laga till en rätt på, och de fick 1.5 timme på sej även där.
I påsen fanns bl.a. bratwurst, vitkål, morot, fänkål o majonnäs. När det var 40 minuter kvar av finalen så satte vi dom på prov lite genom att ge de ett varsitt äpple och en bit chevre, som även de skulle användas i rätten.
Den utmaningen skötte de tävlande bra o alla fick till mycket goda rätter. Vi hoppas på en lika rolig och inspirerande kamp även nästa år, med fler deltagare och o förhoppningsvis en och annan tjej!
Vi var tre stycken i juryn. Jag, Kristina Liljetun och Conny Antonsson. Vinnaren av hela Grillkampen heter Mange, mer än det vet jag inte. Vi fick inget direkt namn på den rätten, men en motivering kan du få!
”Med kreativitet från början till slut, ett öga för upplägg och goda smaker gjorde att hans rätter föll oss i smaken. Nya smakkombinationer blandade med de mer traditionella var en mycket bra kombo! Hans fyllda champinjoner och coleslaw var klockrena!”
Text och foto: Kerstin Blomgren
Bli först med att kommentera