Boksläpp: “Mitt liv som Värmlands sämsta löpare”

Sven-Ove Svensson boksläpp.

PRESSMEDDELANDE: Efter ett liv som löpmotionär har Forshagabon Sven-Ove Svensson skrivit en inspirerande tänkebok för nybörjare, endorfinjägare och gatuplockare. På torsdag den 16 maj har han boksläpp i Gamla Kraftstationen, Deje. Då har du chansen att vinna boken.

Allt började när han skrev löparlärdom nummer 113 på Facebook. ”Ät inte matjesill rätt nära innan söndagspasset”. Då blev han tvungen att skriva de 112 första lärdomarna med.

Det blev till sist 268 sidor med tankar från Sven-Oves löprundor genom åren. Den överjordiska känslan i Sunne, löparfilosofins tre grundsatser, fyra löpargurus och en uppfinning. Gatuplocket och gatlyktelögnen. Den kloka frågan från barnet i pulkabacken, hälsningen på kyrkogården i Gåsborn, uppslagsboken som påstod att kvinnor inte springer.

Det gör de. En av dem ger Sven-Ove, 73, beröm när hon på pigga ben passerar honom i Forshagas värsta mördarbacke. Trevligt.

– Texterna har vuxit fram under många år, säger han. Merparten av idéerna har kommit när jag sprungit. Jag började springa 1952 (är det inte vid den åldern barn lär sig gå?) och har skrivit länge om löplust.

Om titeln på boken är överdriven? Det får läsaren avgöra. Kondition är fötter som vill i väg och lungor som håller med.

BOKSLÄPP

På torsdag 16 maj kl 18.00 blir det boksläpp i Gamla Kraftstationen, Deje. Deltar du i tipspromenaden inne på Kraftstation’? Då har du chansen att vinna en bok.

TIDIGARE UTGIVNING

Sven-Ove Svensson har gett ut ett 25-tal böcker och småskrifter och medverkat i lika många antologier, skrivit 1 100 krönikor i diverse löpartidningar, P4 Värmland, TV4 Värmland och Värmlands Folkblad mm samt uppträtt offentligt nära 750 gånger.

– Lite humor och lite allvar hade vi tänkt. – Tack, jag kommer.

Några av böckerna:

Leendet i vedlådan, Bonniers 1980
Ordbok, med tecknaren Robert Nyberg, Brevskolan 1997 Droppen, LO och Bilda förlag, 2001
Solresan, med konstnären Stig Olson, Bild, text & form 2002 Mitt liv som keps, BoD, 2023

 

Sven-Ove har även en blogg där du kan läsa ett och annat…

SVENSSONS SLÄNG
Tankar kring att skriva, springa, leva och förändra världen.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se